lahjoitamme luonnonperintösäätiölle

Lahjoitamme osan jokaisen retken tuotosta Luonnonperintösäätiölle

 

 

 

Lestijoki

Hiljaisuuden ja tarinoiden Lestijoki: Kolmen yön ja neljän päivän irtiotto arjesta - patikoiden, pyöräillen ja meloen

Lestijoen retki nojaa vahvasti hiljaisuuteen, tarinoihin ja jokilaakson vaihtelevaan luontoon. Metsässä, kyläteillä, maalaismaisemassa, suolla ja joella kuljetaan muinaisten jokilaakson asukkaiden jalanjäljillä.

RETKIOHJELMA

1. PÄIVÄ - tervanpolton ja peuranpyynnin historiaa (patikointi n. 5 km)

Retkeläiset saapuvat Yli-Lestille Valkeisenjärven rannalla sijaitsevaan Pikku Peura -riistaravintolaan. Siellä tarjotaan päivällinen.

Retkeläiset saavat opastuksen GPS-laitteen käyttöön ja äänien tallennukseen sekä opasvihkot, joissa ovat reitin pisteisiin liittyvät tarinat.

Retkeläiset kiertävät ensimmäisen lenkin patikoiden ympäri Valkeisjärven. Reitillä on vanhoja tervahautoja ja muinainen asuinpaikka sekä tekstiä riistaeläimistöstä.

Yön retkeläiset viettävät Valkeisen leirintäalueeseen kuuluvissa mökeissä aivan Pikku Peura -ravintolan vieressä. Omatoiminen iltapala on tarjolla mökissä.

2. PÄIVÄ - historiallista ja esihistoriallista asutusta (pyöräily n. 30 km)

Retkeläiset valmistavat omatoimisen aamupalan mökissä ja tekevät eväät saamistaan aineksista ja pakkaavat tavaransa omiin reppuihinsa ja pyörän satulalaukkuun. Muut matkatavarat kuljetetaan seuraavaan majapaikkaan Pietilän lomataloihin Lestijärven rannalle. GPS-laite kiinnitetään pyörään ja päivän retki tehdään polkupyörillä - joko omilla tai sitten vuokrapyörillä.

Päivän aikana nähdään muinaisia asuinpaikkoja, peurojen pyyntikuoppia, vanhoja kirkkomaita sekä tutustutaan Lestijärven kirkonkylään. Kenttälounas nautitaan omavalintaisessa paikassa.

Pietilän lomataloilla nautitaan päivällinen ja saunotaan sekä vietetään toinen yö.

3. PÄIVÄ - meditointia suoaukeiden läpi lipuvalla Lestijoella (melonta n. 20 km)

Aamiainen Pietilän lomataloilla sekä eväät melontamatkalle, jonne lähdetään joko Pietilän rannasta tai Lestijoen suulta. Polkupyörät siirretään Murennuskosken laavulle, johon melontamatka päättyy.

Melontamatka on noin 20 km Lestijokea alavirtaan. Matkalla on muutamia levähdyspaikkoja, koskia ja soidensuojelualueita. Melontaosuus päättyy Murennuskosken laavulle, jossa odottavat polkupyörät, joilla siirrytään joen varren pikkuteitä Hirvikosken maaseutuhotelliin. Päivällinen ja sauna.

4. PÄIVÄ - maaseudun muutosta viimeisen 10 000 vuoden aikana (pyöräily n. 55 km)

Aamiainen Hirvikosken maaseutuhotellissa ja eväät reppuun. Pyörillä pitkin Lestijoen viljelylaaksoa pistäytyen niin maaseudun muutokselta säilyneissä kahviloissa, Pajamäen kotiseutumuseossa kuin esihistoriallisilla asuinpaikoillakin ja tutustuen vaivaisukkoihin.

Ohjelmallinen retki päättyy Kannukseen, josta voi siirtyä junalla Kokkolaan tai suoraan kotiin.

 

lesti1
 

 

HINNAT

490 € / henkilö / 4 hengen ryhmä

Pyydä tarjous muun kokoisille ryhmille!

SISÄLTÄÄ

 • 4 päivää / 3 yötä
 • Kaikki ateriat, majoitus ja sauna
 • GPS-laite karttoineen ja reittimerkintöineen
 • Hätäpuhelin
 • Kanootti
 • Tarina- ja luontovihko karttoineen
 • Matkatavaroiden kuljetus

LISÄPALVELUT

 • Opas melontaretkelle 40 €

OMAT TARVIKKEET

 • oma pyörä, kypärä ja muut varusteet
 • omat ulkoiluvarusteet
 • oma reppu, vesipullo, termos yms. henkilökohtainen tarvike

AJANKOHTA

Matkaan voi lähteä itselle parhaiten sopivana viikonpäivänä keskiviikko-lauantai ja heinäkuussa tiistai-lauantai. Paras retkeilyaika on 20.5.  -  15.10.

.Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

gps-retket lauha-helvettiVaraa tai kysy lisää!

GPS-retkiä ei tällä hetkellä järjestetä.

Etsimme uusia tapoja viedä ihmisiä turvallisesti luontoon ja maaseutumaisemiin. Täysin omatoimisesti pääset tutustumaan reitteihin Karttakaupassa:
www.karttakauppa.fi/fi/tuotteet/hakutulokset?q=gps-retket

 

Heikki Susiluoma puh. 040 550 4944, retket(at)gps-retki.fi